Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Links 21/5/12






Gastarbeiter: Έλληνες εκμεταλλεύονται Έλληνες στη Γερμανία Αν είχαμε στατιστικές για το πόσοι φοιτητές θέλουν να πάνε στο εξωτερικό μετά τις σπουδές τους, μπορεί να είναι και 90%. Από ότι φαίνεται σιγά σιγά οι δυνατότητες αυτές τελειώνουν.


Τι είναι η χρυσή αυγή; Ποιοί τους ψήφισαν; Πολύ ενδιαφέρον εκπομπή. Κρατάμε στα υπόψη το γεγονός πως στις δημοσκοπήσεις η ακροδεξιά δεν δηλώνει τι πραγματικά θα ψηφίσει. Επίσης (άσχετα με την εκπομπή) με ενημέρωσαν για μια περιοχή με παραδοσιακό αντάρτικο που αρκετοί ψήφισαν ΧΑ, και η ερμηνεία (μάλλον σωστή) είναι πως εκεί υπάρχουν πλέον πολλές ξενοδοχειακές μονάδες όπου δουλεύουν μετανάστες, και μέσα στον ανταγωνισμό για εξεύρεση δουλειάς κάποιοι δεν τους θέλουν εκεί. Άποψη μου είναι ότι το μεταναστευτικό αποτέλεσε έναν από τους ποιο σημαντικούς παράγοντες ανόδου της ΧΑ. 

Υπέρ μιας επέμβαση στο Ιράν η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Όλα δείχνουν ότι τέλη 2012 ή το 2013 θα έχουμε πόλεμο. 



Οι Ιταλοί «ξεπέρασαν» και τους φωστήρες του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών.  Είπαμε εμπορευματοποίηση των πάντων, αλλά όχι και έτσι.




Στο Μόντρεαλ απαγορεύονται πλέον οι διαδηλώσεις απάντηση του κράτους στις φοιτητικές διαδηλώσεις





Hooked: Why bad habits are hard to break Το λινκ το βάζω για διάφορους λόγους.  Από όσα έχω διαβάσει δεν νομίζω πως είναι σωστό ότι η χρήση επηρεάσει μόνιμα τον εγκέφαλο. Παρουσιάζει όμως κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Επίσης η Nora Wolkow είναι η δισέγγονη του Τρότσκι, πράγμα που το έκανε επίσης ενδιαφέρον.



Living for the City για τους αρχιτέκτονες αναγνώστες


Much ado about nothing για την πολυδιαφημισμένη είσοδο του Facebook στο χρηματιστήριο.

How Exercise Affects the Brain: Age and Genetics Play a Role νους υγιής εν σώματι υγιεί, αν και δεν είμαι fan της ερμηνείας με τα γονίδια.


The Pacific Ocean Is dying Πτυχές της καταστροφής στην Fukushima.



How the poor are made to pay for their poverty “Όμορφες” πτυχές της σύγχρονης κεφαλαιοκρατίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου