Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Links 4/5/12


Αλήθειες και Ψέματα για το «Μοντέλο της Ισλανδίας»Κάτω τα χέρια από το 18 άνω (Μετά το 40 λεπτό περίπου μιλάνε οι απεξαρτημένοι, και καταλαβαίνει κανείς πολύ καλά γιατί επιδιώκουν να κλείσουνε το 18 και άνω. Όμορφες και δυνατές προσωπικότητες που - άκουσον άκουσον - μαθαίνουν να διεκδικούν την ζωή)


Can Occupy Wall Street Replace the Labor Movement? (αναδεικνύει διαφορές, γενικά γνωστές, αλλά μερικοί αριστεροί φαίνεται ακόμα δεν τις έχουν καταλάβει)  


How work boredom is the new stress (αντίστοιχες έρευνες υπήρχαν και στην Ελλάδα προ της κρίσης. Η ανάδειξη των δημιουργικών δυνατοτήτων της εργασίας έξω από τα πλαίσια του καπιταλισμού είναι ένα θέμα που πρέπει να προπαγανδίζει η αριστερά)Foxconn Raises Pay: Karl Marx Explains Why (αν και μάλλον το κείμενο είναι εντελώς λάθος)


Iranian Cyber-Struggles (η προετοιμασία επίθεσης στο Ιραν και μέσω διαδικτύου) How Elite Colleges Still Feed Wall St.’s Recruiting Machine (η μελέτη του πως συμπεριφέρεται η νέα γενιά δείχνει αρκετά πράγματα για το μέλλον)

ΥΓ. Τα λινκ (που θα ανεβαίνουν σε εβδομαδιαία βάση) είναι άλλων, δεν ταυτίζομαι με αυτά, απλώς για διάφορους λόγους τα βρήκα ενδιαφέρον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου